Loading...

Füvesítés, növénytelepítés

A füves terület optikailag a leginkább meghatározó része kertünknek. Ezért is fordítunk különös gondot a hely kiválasztására, a lehető legjobb feltételek kialakítására, figyelembe véve hogy mennyi idő áll rendelkezésre a gondozás során.

A füvesítést elvileg bármely fagymentes időszakban, gyakorlatilag főleg március-április és augusztus-október között szoktuk elvégezni. A füvesítésnek általában két módszerét használjuk: Fűmag ültetése vagy gyepszőnyeg terítése. A döntés általában a kerttulajdonos kezében van. Gyepszőnyeg terítéssel nagyon gyorsan látványos, minőségi pázsitot teremtünk kertünkben, míg a hagyományos módon füvesített területek lassabban válnak zöldé, ellenben egy megfelelő terhelhetőségű, strapabíró felület az eredménye. Az eredményes füvesítés titka a jól előkészített talaj, a minőségi fűmag, a jó tápanyag biztosítása, a megfelelő öntözés és a helyes fűnyírás.

  • Füvesítés, növénytelepítés
  • Füvesítés, növénytelepítés
  • Füvesítés, növénytelepítés

A növénytelepítésnél a döntést főleg a rendelkezésre álló hely nagysága határozza meg. Nagyon fontos a növények jövendőbeli méretének az ismerete illetve virágzási időpontjának figyelembe vétele. Gondozás szempontjából előnyös, ha olyan virágfajokat válogatunk össze, amelyek gondozási igénye megegyezik. A virágzási sorrend ismerete és kiválogatása meghatározza az egész éves szinkronizációt. Itt a legfontosabb szakember segítségét kérni, mert így sikerülhet egy egész évben virágzó kertben gyönyörködni és mindezektől eltekintve egy rovarokat, madarakat csalogató, biológiai egyensúlyt kialakítani a környezetünkben.

Kiemelt szolgáltatások


FONTOS: hogy környezetbarát, madaraknak, hasznos rovaroknak otthont adó, lehetőleg vegyszer mentes biokert kialakitasa.

  • Kapcsolat

AT-2345 BRUNN am GEBIRGE

(Niederlassung Österreich)
Heinrich Bablikstr. 17.

HU-9400 SOPRON

Tómalom u. 38.

ü

HU-9121 GYŐRSZEMERE

Győri út 90.

Keress minket bizalommal

Email: info@kreativ-garten.eu
Tel.: +43 676 / 879 769 734
Tel.: +36 70 / 611 9220A KREATÍV GARTEN-RŐL

Cégünk a kreativ kertépítés híveként áll tisztelt ügyfeleink szolgálatában.

Tevékenységi köreink a kertépitésen belül is egészen szerteágazóak, mégis egy egységet alkonakt, amelynek végeredménye egy mosoly a megrendelönk arcán.

zááÜ
Galéria