Loading...

Kerttervezés

A kertépítés első szakasza a kerttervezés mivel, hogy minden szép kert mögött egy előzetes, szakszerű tervezés rejlik. Ilyenkor érdemes szakember segítségét igénybe venni, mivel az ő tudása , tapasztalata segít a különböző tényezők helyes összehangolásában.

Minden kerttulajdonosnak egyéni stílusa van, ezért megpróbálunk sajátosra szabott, környezetbe illő, a lehetőségeket figyelembe vévő, hasznos tanácsokkal szolgálni.

Amennyire lehetséges, megpróbáljuk minél változatosabbá, természetesebbé tervezni kertjét, mert nem csak a növényvilágban gyönyörködhet egy kerttulajdonos, hanem egy változatos rovar és madárvilág boldog tulajdonosa is lehet, ha körültekintően tervez. Ehhez azonban szükséges egy változatos, őshonos, megfelelő táplálékot és búvóhelyet biztosító növényzet telepítése. Sajnos manapság divatos más éghajlati övezetek növényzetét beerőszakolni a hazai kertekbe, sok energiát pazarolni olyan hibrid növények formálására amelyek birják hazánk időjárását. Az ilyen kertek sajnos nem járulnak hozzá a hazai ökoszisztéma fenntartásához csak a profit szempontjából van jelentőségük.

Amennyiben Ön is a madárbarát kertépítés híve, eleve részt vesz a természetvédelemben. Ezért ajánlott, hogy őshonos növényeket telepítsen, mert ezek a növények nem jelentenek nagyobb kiadást és jobban ellenálnak az időjárás viszontagságainak. Tanácsokat adunk tervezéskor egy vegyszermentes növényvédelemhez, lepkék és madárbarát kertek fenntartásához.

Személyes találkozáskor számba vesszük az Ön kívánságait és helyzetelemzést követően vázlatrajzot készítünk. Egy úgynevezett koncepciós tervet vehet birtokába, amely csoportokban megjelenítve tartalmazza a jövendőbeli kert tereptárgyait és növényeit, vagyis egy olyan vázlatot amely a későbbi kerttervezés alapját jelenti.

Ezután következik a Kertépítészeti Kiviteli Terv amely magában foglalja a kert növénylistáját és az összes információt, amely a kertépítésben szükséges, beleértve a mennyiségi kiírásokat is, amelyek a költségvetés elkészítéséhez kellenek. Megjegyezendő, hogy egy Koncepciós Terv után még nem lehet kertet kivitelezni, ugyanis egy pontos költségvetéshez nem tartalmaz elég műszaki adatot, vagyis a kivitelező nincs elég információ birtokában és esetleg ilyenkor csak saját belátása szerint cselekedhet, ami későbbi nézeteltérésekhez vezethet.

Ezért a legbiztosabb a kész kivitelezési terv elkészülte után a tervet megvalósitani.

Kiemelt szolgáltatások

Kerttervezés


FONTOS: hogy környezetbarát, madaraknak, hasznos rovaroknak otthont adó, lehetőleg vegyszer mentes biokert kialakitasa.

  • Kapcsolat

AT-2345 BRUNN am GEBIRGE

(Niederlassung Österreich)
Heinrich Bablikstr. 17.

HU-9400 SOPRON

Győri út 50.

HU-9121 GYŐRSZEMERE

Győri út 90.

Keress minket bizalommal

Email: info@kreativ-garten.eu
Tel.: +43 676 / 879 769 734
Tel.: +36 70 / 611 9220A KREATÍV GARTEN-RŐL

Cégünk a kreativ kertépítés híveként áll tisztelt ügyfeleink szolgálatában.

Tevékenységi köreink a kertépitésen belül is egészen szerteágazóak, mégis egy egységet alkonakt, amelynek végeredménye egy mosoly a megrendelönk arcán.

Galéria